Monday, December 29, 2008

HARAP BULAN JATUH KE RIBA....TAPI SALJI PULAK YANG TURUN




Pejam celik, pejam celik....dah pun sampai penghujung tahun. Cuti Hari Krismas kami semua tak ke mana. Semalam pekena "steam-boat" dan cekik chicken-wing kat restoren Johnny kat Kinta City. Makan sekeluarga - anak yang belanja...katanya order je, nanti dia bayar. Order punya order... time bayar kene RM 100.00 lebih...."Tak pe...biar Adi bayar...baru masuk 3 bulan gaji niii, bile lagi nak merase...".

Hari ni lepak kat rumah....masing-masing layan aktiviti sendiri.. Malam tadi mimpi bulan jatuh ke riba... tapi salji pulak yang turun. Tak caya tengok klip video kat atas tuh!!!

Thursday, December 25, 2008

WAJIB HADIR BILA DIJEMPUT



Jemputan di sana sini. Boleh dikatakan setiap hujung minggu dalam bulan Disember ini ade je jemputan kahwin. Itu kalau hujung minggu. Tak termasuk lagi kenduri malam Jumaat atau malam-malam yang lain... Siang-siangpun ade...

Memangle jemputan untuk seisi keluarga... tapi kengkadang wife dan anak-anak malas nak layan.

Periksa dalam kotak surat pulak...berkeping-keping kad jemputan.... Memang mereka ikhlas menjemput...mungkin teman tak ade dirumah.

Maaflah jika ada jemputan yang teman terlepas. Bukannya disengajakan. Teman tahu yang menghadiri jemputan itu adalah wajib...tapi teman makhluk Allah yang lemah...maafkanlah!!!

Tuesday, December 16, 2008

KRISMAS PUNYA CERITA



Suatu masa dahulu, pada zaman Parameswara (Macam Pengasas Melaka) kecik lagi dia dah bergelumang dengan permainan senjata mempertahankan diri termasuklah lembing, tombak dan keris.

Entah macam mana rezeki bebudak agaknya, Parameswara terjumpa sebilah keris emas dalam sebuah paya ketika sedang menangkap beberapa ekor kura-kura. Dibawaknyelah balik keris tersebut dan hebohlah serata kampong tentang penemuan tersebut... Hebohnya bukan kepalang ...seantero dunia yop....sampai ke Amerika..ke Ingelan (England)sehingga semua orang berkata KERIS EMAS...KERIS EMAS....KERIS EMAS...!!!

Kebetulan agaknya hari itu 25 Disember... orang plak sibuk dengan sebuah perayaan... Jadi mengambil kesempatan peryaan itu...dinamakanlah KrisMAS sempena penemuan Keris Emas tersebut.

Bandingan Pokok Krismas Dengan Keris





Tuesday, December 2, 2008

AL MUBARAK DI AIDIL ADHA





BERKORBAN APA SAJA
HARTA ATAU PUN NYAWA
ITULAH KASIH MESERA
SEJATI DAN MULIA

Selamat menyambut hari raya aidil adha buat semua pengunjung
dari kami sekeluarga.

Maaf Zahir Dan Batin.